Do I need anything else?

by H - 27-10-2015, 04:23 PM
y u so shit
Posts:
6,599
Joined:
Feb 2015
Likes:
140
Credits:
5,871
Reputation:
93
2 Years of Service
#1
OP
Posted: 27-10-2015, 04:23 PM
I've not built my computer yet but I need to ask as I'm panicking..

I've got my
  • Mobo
  • RAM
  • SSD
  • HDD
  • PSU
  • GPU
  • CPU
  • Fans
  • Disc Drive

I've bought a SATA cable and power cable for my disc drive as it was bare.

Do I need anything else?
The Pengest Turkey

[Image: The-Chicken-Connoisseur-PENGEST-TURKEY-1-1.gif]

Diamonds Aren't Forever
Prime
Posts:
754
Joined:
Jan 2015
Likes:
57
Credits:
821
Reputation:
59
2 Years of Service
#2
Posted: 27-10-2015, 06:18 PM
What about your windows OS or Wifi Card if you're not using ethernet?
[Image: Eap0R17.png]
Fulltime Member
Posts:
1,695
Joined:
Aug 2015
Likes:
56
Credits:
2,364
Reputation:
58
2 Years of Service
#3
Posted: 27-10-2015, 06:19 PM
I would recommend Capture Card if you ever want to record/stream something.
Do not allow the eye to fool the mind.
selling fadeds nudes
Posts:
5,407
Joined:
Jan 2015
Likes:
1,474
Credits:
20,437
Reputation:
218
2 Years of Service
#4
Posted: 27-10-2015, 06:20 PM
(27-10-2015, 06:19 PM)Gnar Wrote: I would recommend Capture Card if you ever want to record/stream something.

Capture card for a PC? Why not just use a program like Fraps?
Send me a message for help. (Read the help docs first)
Steam Wishlist - Anime Watchlist
Diamonds Aren't Forever
Prime
Posts:
754
Joined:
Jan 2015
Likes:
57
Credits:
821
Reputation:
59
2 Years of Service
#5
Posted: 27-10-2015, 06:21 PM
(27-10-2015, 06:19 PM)Gnar Wrote: I would recommend Capture Card if you ever want to record/stream something.

You don't need a capture card for a PC.

He's got a NVIDIA GPU I believe so shadow play is fine.
[Image: Eap0R17.png]
y u so shit
Posts:
6,599
Joined:
Feb 2015
Likes:
140
Credits:
5,871
Reputation:
93
2 Years of Service
#6
OP
Posted: 27-10-2015, 06:22 PM
(27-10-2015, 06:18 PM)Horizon Wrote: What about your windows OS or Wifi Card if you're not using ethernet?

Buying a Windows 10 off @Gnar on the forums.

I'm going for wired Ethernet Smile.

I mean like, do I need to buy some more wires or anything like that?
The Pengest Turkey

[Image: The-Chicken-Connoisseur-PENGEST-TURKEY-1-1.gif]

Diamonds Aren't Forever
Prime
Posts:
754
Joined:
Jan 2015
Likes:
57
Credits:
821
Reputation:
59
2 Years of Service
#7
Posted: 27-10-2015, 06:24 PM
(27-10-2015, 06:22 PM)Harry Wrote:
(27-10-2015, 06:18 PM)Horizon Wrote: What about your windows OS or Wifi Card if you're not using ethernet?

Buying a Windows 10 off @Gnar on the forums.

I'm going for wired Ethernet Smile.

I mean like, do I need to buy some more wires or anything like that?

Your PSU Should have included everything you needed. Sata's, the MB port, The VGA port (used for GPU) and the two CPU headers and mine came with some extras.

Don't forgot to connect the cases headers to the motherboard or else it won't turn on. That's the biggest rookie mistake and they all have heartattacks when they press the power button and it does nothing. (personal experience LOL)
[Image: Eap0R17.png]
y u so shit
Posts:
6,599
Joined:
Feb 2015
Likes:
140
Credits:
5,871
Reputation:
93
2 Years of Service
#8
OP
Posted: 27-10-2015, 06:31 PM
(27-10-2015, 06:24 PM)Horizon Wrote:
(27-10-2015, 06:22 PM)Harry Wrote:
(27-10-2015, 06:18 PM)Horizon Wrote: What about your windows OS or Wifi Card if you're not using ethernet?

Buying a Windows 10 off @Gnar on the forums.

I'm going for wired Ethernet Smile.

I mean like, do I need to buy some more wires or anything like that?

Your PSU Should have included everything you needed. Sata's, the MB port, The VGA port (used for GPU) and the two CPU headers and mine came with some extras.

Don't forgot to connect the cases headers to the motherboard or else it won't turn on. That's the biggest rookie mistake and they all have heartattacks when they press the power button and it does nothing. (personal experience LOL)

I haven't opened my PSU yet, I presume it should have it all.

brb googling what a case header is :noh: Heard it before but can't picture them

I'm a huge noob but we all start somewhere.
The Pengest Turkey

[Image: The-Chicken-Connoisseur-PENGEST-TURKEY-1-1.gif]

Hold the door!
Posts:
881
Joined:
Sep 2015
Likes:
44
Credits:
172
Reputation:
61
2 Years of Service
#9
Posted: 27-10-2015, 06:34 PM (This post was last modified: 27-10-2015, 06:35 PM by Darko.)
(27-10-2015, 06:31 PM)Harry Wrote:
(27-10-2015, 06:24 PM)Horizon Wrote:
(27-10-2015, 06:22 PM)Harry Wrote:
(27-10-2015, 06:18 PM)Horizon Wrote: What about your windows OS or Wifi Card if you're not using ethernet?

Buying a Windows 10 off @Gnar on the forums.

I'm going for wired Ethernet Smile.

I mean like, do I need to buy some more wires or anything like that?

Your PSU Should have included everything you needed. Sata's, the MB port, The VGA port (used for GPU) and the two CPU headers and mine came with some extras.

Don't forgot to connect the cases headers to the motherboard or else it won't turn on. That's the biggest rookie mistake and they all have heartattacks when they press the power button and it does nothing. (personal experience LOL)

I haven't opened my PSU yet, I presume it should have it all.

brb googling what a case header is :noh: Heard it before but can't picture them

I'm a huge noob but we all start somewhere.

Thermal compound, I buy most things from Novatech

and cable ties if your case doesn't have cable management, most do but yeh cable ties, good to have them!
[Image: 8ztnc3V.gif]
y u so shit
Posts:
6,599
Joined:
Feb 2015
Likes:
140
Credits:
5,871
Reputation:
93
2 Years of Service
#10
OP
Posted: 27-10-2015, 06:36 PM
(27-10-2015, 06:34 PM)Ria Wrote:
(27-10-2015, 06:31 PM)Harry Wrote:
(27-10-2015, 06:24 PM)Horizon Wrote:
(27-10-2015, 06:22 PM)Harry Wrote:
(27-10-2015, 06:18 PM)Horizon Wrote: What about your windows OS or Wifi Card if you're not using ethernet?

Buying a Windows 10 off @Gnar on the forums.

I'm going for wired Ethernet Smile.

I mean like, do I need to buy some more wires or anything like that?

Your PSU Should have included everything you needed. Sata's, the MB port, The VGA port (used for GPU) and the two CPU headers and mine came with some extras.

Don't forgot to connect the cases headers to the motherboard or else it won't turn on. That's the biggest rookie mistake and they all have heartattacks when they press the power button and it does nothing. (personal experience LOL)

I haven't opened my PSU yet, I presume it should have it all.

brb googling what a case header is :noh: Heard it before but can't picture them

I'm a huge noob but we all start somewhere.

Thermal compound, I buy most things from Novatech

and cable ties if your case doesn't have cable management, most do but yeh cable ties, good to have them!

You get thermal paste with the CPU? Surprised And I have loads of cable ties Tongue.
The Pengest Turkey

[Image: The-Chicken-Connoisseur-PENGEST-TURKEY-1-1.gif]

The last reply on this thread is older than a month. Please do not unnecessarily bump it.
Register an account or login to reply
Create an account
Create a free account today and start posting right away. It only takes a few seconds.
Login
Log into an existing account.
1 Guest(s)