PLEASE HELP AMBIENT SOUND

by Farfahno - 21-10-2020, 01:07 PM
Junior Member
Posts:
58
Joined:
Aug 2020
Likes:
1
Credits:
4
Reputation:
0
#1
OP
Posted: 21-10-2020, 01:07 PM
Im trying to make a Garry`s Mod Server. But my biggest Problem is the Ambient-(Background) Sound from the Maps.
I looked already in the Internet and asked many People but nobody knew how to turn them off. Stopsound and the other Commands dont work.
Lurker
Posts:
7
Joined:
Jun 2020
Likes:
0
Credits:
7
Reputation:
0
#2
Posted: 21-10-2020, 01:11 PM (This post was last modified: 22-10-2020, 01:09 AM by butilka4. Edited 2 times in total. Edited 2 times in total.)
stopsound (or snd_restart) should actually work, however if the map loops through the ambience too quickly, I don't think there's much of a solution, other than maybe decompiling the maps and maybe just removing the soundscape for yourself.
Which maps are causing this problem anyway?
Junior Member
Posts:
58
Joined:
Aug 2020
Likes:
1
Credits:
4
Reputation:
0
#3
OP
Posted: 21-10-2020, 01:29 PM (This post was last modified: 21-10-2020, 01:43 PM by Farfahno.)
Im using rp_chaos_city_v33x_03. Were i can delete those soundscapes?

(21-10-2020, 01:11 PM)butilka4 Wrote: stopsound (or snd_restart) should actually work, however if the map loops through the ambience too quickly, I don't think there's much of a solution, other than maybe decompiling the maps and maybe just removing the soundscape for yourself.
Whcih maps are causing this problem anyway?
i searched for a folder with the name soundscape but i dont find one#
Novice
Posts:
47
Joined:
Oct 2020
Likes:
0
Credits:
2
Reputation:
0
#4
Posted: 21-10-2020, 03:34 PM
if the commands do not work the same with the map files, it is possible that something has broken in the hosting or just the map for some game mode may not work properly
Junior Member
Prime
Posts:
116
Joined:
May 2020
Likes:
6
Credits:
139
Reputation:
0
1/2 Year of Service
#5
Posted: 23-10-2020, 11:17 AM
(21-10-2020, 01:29 PM)Farfahno Wrote: Im using rp_chaos_city_v33x_03.  Were i can delete those soundscapes?

i searched for a folder with the name soundscape but i dont find one#

You have to use hammer to remove it, you have it free in the gmod files. (its a program to edit maps, you need the bsp of the map)
[Image: tenor.gif]
Junior Member
Posts:
63
Joined:
Oct 2019
Likes:
1
Credits:
0
Reputation:
0
1 Year of Service
#6
Posted: 02-11-2020, 01:35 AM
Hello,
Thanks for the link, I like a comment, I will now test it.
The last reply on this thread is older than a month. Please do not unnecessarily bump it.
Register an account or login to reply
Create an account
Create a free account today and start posting right away. It only takes a few seconds.
Login
Log into an existing account.
1 Guest(s)