Ugh, why does this host give 1GB ram and 50GB HDD?

by Hug - 13-04-2015, 04:31 AM
Closed Account
Posts:
2,770
Joined:
Jan 2015
Likes:
140
Credits:
1,642
Reputation:
26
2 Years of Service
#1
OP
Posted: 13-04-2015, 04:31 AM (This post was last modified: 13-04-2015, 05:33 AM by Hug.)
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
/dev/simfs 50G 50G 156K 100% /
none 512M 4.0K 512M 1% /dev
none 103M 1.1M 102M 1% /run
overflow 1.0M 0 1.0M 0% /tmp
none 5.0M 0 5.0M 0% /run/lock
none 512M 0 512M 0% /run/shm



:rly: I installed MyBB, xcache, nginx, mysql, and php5-fpm.


I my fucking god I hate the host right now.. :rly:

Anyways, back to me being stupid


The mysql error log was 50GB ... Thus NOTHING worked because there was NO memory.

I feel stupid sometimes, but this is a mistake anyone would do as it is default.
Fulltime Member
Posts:
1,134
Joined:
Apr 2015
Likes:
51
Credits:
117
Reputation:
37
2 Years of Service
#2
Posted: 13-04-2015, 07:37 PM
That's why I stick with "Hostinger" :noh:

They are simple, free, and easy to use.
FTP server sometimes does not connect but that does not bother me as I can come back later :noh:
<div class="postbit-usertitle">
Posts:
646
Joined:
Feb 2015
Likes:
50
Credits:
1,222
Reputation:
35
2 Years of Service
#3
Posted: 13-04-2015, 07:42 PM (This post was last modified: 13-04-2015, 09:48 PM by Oxygen.)
Wth a 50GB MySQL error log? what did you do to the MySQL to get that big of a error log
[Image: UeTXrZ5.png]
YouR JuSt G4Y
Posts:
879
Joined:
Feb 2015
Likes:
35
Credits:
349
Reputation:
3
2 Years of Service
#4
Posted: 13-04-2015, 07:43 PM
Free hosting do that many times give bullshit errors lol.
The Mandingo Man
Posts:
901
Joined:
Jan 2015
Likes:
132
Credits:
2,037
Reputation:
123
2 Years of Service
#5
Posted: 13-04-2015, 07:59 PM
^^ This is a VPS, not a shared host.

Yeah, this isn't normal, you clearly have a misconfig or a site error.

I have 4 VPS's, 1 load-balancer, 2 NGINX+PHP5-FPM and 1 MySQL. All on Ubuntu 14.04 and my MySQL server is perfectly fine on defaults.
[Image: jqsoo2y.png]
Closed Account
Posts:
2,770
Joined:
Jan 2015
Likes:
140
Credits:
1,642
Reputation:
26
2 Years of Service
#6
OP
Posted: 14-04-2015, 12:29 AM (This post was last modified: 14-04-2015, 12:35 AM by Hug.)
(13-04-2015, 07:42 PM)Oxygen Wrote: Wth a 50GB MySQL error log? what did you do to the MySQL to get that big of a error log

Pretty much,

the error log was making the VPS slow because it used ALL the RAM.

Thus mysql was losing connection during querys, reporting a detailed error to the log, and in less then 12 hours it was over 50GB and used all are HDD>

(13-04-2015, 07:37 PM)Tropical Wrote: That's why I stick with "Hostinger" :noh:

They are simple, free, and easy to use.
FTP server sometimes does not connect but that does not bother me as I can come back later :noh:

ugh.. I'd rather not have a forum that to host a forum with.. with "Hostinger"

I used to use it but they fucking said no ads, they have fucking ads.

(13-04-2015, 07:43 PM)Mr_Joker Wrote: Free hosting do that many times give bullshit errors lol.

not shared hosting/free hosting.

(13-04-2015, 07:59 PM)Pulseeey Wrote: ^^ This is a VPS, not a shared host.

Yeah, this isn't normal, you clearly have a misconfig or a site error.

I have 4 VPS's, 1 load-balancer, 2 NGINX+PHP5-FPM and 1 MySQL. All on Ubuntu 14.04 and my MySQL server is perfectly fine on defaults.

Nice The website is running perfect now that I disabled error logging. Though I'm gonna enable it for 10minutes and see if anything goes in the error log.

'load-balancer' what do you mean by that?

And also, how much ram/$ per month?

And I know I shouldn't but I use ubuntu 12 instead of 14.



EDIT: It would add this to the file any time a query would be used - http://hastebin.com/utafolomut.vhdl
The Mandingo Man
Posts:
901
Joined:
Jan 2015
Likes:
132
Credits:
2,037
Reputation:
123
2 Years of Service
#7
Posted: 14-04-2015, 12:36 AM
(14-04-2015, 12:29 AM)Hug Wrote:
(13-04-2015, 07:59 PM)Pulseeey Wrote: ^^ This is a VPS, not a shared host.

Yeah, this isn't normal, you clearly have a misconfig or a site error.

I have 4 VPS's, 1 load-balancer, 2 NGINX+PHP5-FPM and 1 MySQL. All on Ubuntu 14.04 and my MySQL server is perfectly fine on defaults.

Nice The website is running perfect now that I disabled error logging. Though I'm gonna enable it for 10minutes and see if anything goes in the error log.

'load-balancer' what do you mean by that?

And also, how much ram/$ per month?

And I know I shouldn't but I use ubuntu 12 instead of 14.

You should resolve the errors to be honest.

and load-balancer is a server that balances traffic between multiple servers. It really only works on non-OpenVZ systems though as you need FUSE to sync files across network unless you use r-sync but I think that's shit.

I used OVH initially but they don't allow FUSE which I found out the hard way so.. unless it's a HTML site you have then avoid OVH unless you purchase their Cloud VPS.
[Image: jqsoo2y.png]
Closed Account
Posts:
2,770
Joined:
Jan 2015
Likes:
140
Credits:
1,642
Reputation:
26
2 Years of Service
#8
OP
Posted: 14-04-2015, 12:39 AM
(14-04-2015, 12:36 AM)Pulseeey Wrote:
(14-04-2015, 12:29 AM)Hug Wrote:
(13-04-2015, 07:59 PM)Pulseeey Wrote: ^^ This is a VPS, not a shared host.

Yeah, this isn't normal, you clearly have a misconfig or a site error.

I have 4 VPS's, 1 load-balancer, 2 NGINX+PHP5-FPM and 1 MySQL. All on Ubuntu 14.04 and my MySQL server is perfectly fine on defaults.

Nice The website is running perfect now that I disabled error logging. Though I'm gonna enable it for 10minutes and see if anything goes in the error log.

'load-balancer' what do you mean by that?

And also, how much ram/$ per month?

And I know I shouldn't but I use ubuntu 12 instead of 14.

You should resolve the errors to be honest.

and load-balancer is a server that balances traffic between multiple servers. It really only works on non-OpenVZ systems though as you need FUSE to sync files across network unless you use r-sync but I think that's shit.

I used OVH initially but they don't allow FUSE which I found out the hard way so.. unless it's a HTML site you have then avoid OVH unless you purchase their Cloud VPS.

errors= http://hastebin.com/utafolomut.vhdl

and also, Ah.. I've never used that before, though I should. But, nice.
The Mandingo Man
Posts:
901
Joined:
Jan 2015
Likes:
132
Credits:
2,037
Reputation:
123
2 Years of Service
#9
Posted: 14-04-2015, 12:41 AM
http://clust01.raidfile.net
http://clust01.raidfile.net/mybb

Once you visit it, it will allocate you to a web server and save it to a cookie. Once you close your browser, it may change server. You might notice errors in MyBB, I can't change settings, uploading avatars or attachments won't work because I cannot sync files across the network on OVH.

It's a shame, it's a waste now without being able to sync files.. fucking OpenVZ bullshit.
[Image: jqsoo2y.png]
Fulltime Member
Posts:
1,134
Joined:
Apr 2015
Likes:
51
Credits:
117
Reputation:
37
2 Years of Service
#10
Posted: 14-04-2015, 02:24 PM (This post was last modified: 14-04-2015, 02:24 PM by Tropical.)
They don't ever have ads on my sites that I have created?  :noh:
@Hug
The last reply on this thread is older than a month. Please do not unnecessarily bump it.
Register an account or login to reply
Create an account
Create a free account today and start posting right away. It only takes a few seconds.
Login
Log into an existing account.
1 Guest(s)